RTC Ziekenvervoer

Met ingang van 1 januari 2022 verzorgt de RTC het Ziekenvervoer voor VGZ.
Via deze pagina kunt u zich aanmelden en/of direct boeken.

Informatie

Ziekenvervoer is vervoer van en naar het ziekenhuis, een GGZ-instelling of een therapeut via het Openbaar Vervoer (bijv. trein of bus), een (particuliere) auto of een ander vervoermiddel (bijv. een taxi).
Als u in aanmerking wilt komen voor ziekenvervoer per taxi, vraagt u uw zorgverzekeraar vooraf of u recht heeft op Ziekenvervoer. Bent u verzekerd bij VGZ, Univé, IZA, IZZ, UMC en/of SZVK en heeft u een door uw verzekeraar afgegeven machtiging, dan verzorgt de Rotterdamse Taxicentrale voor u het Ziekenvervoer per taxi.

Onze Service

Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent en dat het Ziekenvervoer voor u naar wens verloopt. Daarom zijn er afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars. Hierbij kunt u denken aan het op tijd ophalen en wegbrengen, de taxi’s en taxichauffeurs. Als een taxi eerder of later komt, mag dat voor u en uw afspraken geen problemen opleveren. U mag in geen geval te laat komen voor uw behandeling of onderzoek.
Soms worden er meerdere personen in een taxi vervoerd. Dit gecombineerde vervoer mag, maar het aantal mensen dat wij vervoeren moet uiteraard wel binnen de norm blijven.

Over RTC Ziekenvervoer

Wanneer u verzekerd bent bij één van de hierbij aangesloten zorgverzekeraars en u heeft een door uw zorgverzekeraar afgegeven machtiging tot Ziekenvervoer, kunnen wij voor u het vervoer verzorgen. Omdat de Rotterdamse Taxicentrale bekend is in de regio Rotterdam Rijnmond, kan er altijd ingespeeld worden op uw specifieke wensen. Vooral bij het Ziekenvervoer vinden wij dat belangrijk. De door u gereden ritten worden door ons rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Hier heeft u dus geen omkijken naar.

Aanmelden Voor Ziekenvervoer

Voor ritboekingen zijn wij telefonisch te bereiken op: 010 – 2001155
Onze klantenservice is te bereiken op:
088 – 10 50 105
We zijn dagelijks bereikbaar vanaf 06:00 tot 01:00 uur.
Wanneer u Ziekenvervoer nodig heeft, is het verstandig om u – indien mogelijk – ruim voor uw eerste taxirit aan te melden.
Reserveer altijd tijdig uw ritten, minimaal 24 uur vooraf.
En bel op tijd af wanneer u toch geen gebruik wenst te maken van het Ziekenvervoer. Graag meteen zodra u dit weet.

Machtiging Aanleveren

Wat is een machtiging?
Om gebruik te maken van Ziekenvervoer dient u in het bezit te zijn van een machtiging. Een machtiging is de toestemming van uw zorgverzekeraar om gebruik te mogen maken van Ziekenvervoer. Deze machtiging kunt u aanvragen bij uw zorgverzekeraar via een aanvraagformulier.
U dient vervolgens deze machtiging bij ons aan te leveren.
De informatie die op de machtiging staat hebben we nodig om uw ritten bij uw zorgverzekeraar rechtstreeks te kunnen declareren.
Met een foto, scan of kopie van de machtiging kunt u in één keer deze informatie aan ons doorgeven. Dit kan per mail, whatsapp en per post. Houdt u er rekening mee dat machtigingen versturen per post langer duurt.

WhatsApp

Activeer eerst onze whatsappservice door RTC AAN te sturen naar 06-10 01 9 650.
U ontvangt daarna van ons een reactie. Vervolgens kiest u optie 3 ‘machtiging aanleveren’, pas daarna stuurt u ons een foto van uw machtiging.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Per post:
Stuur een kopie van uw machtiging per post naar: RTC Ziekenvervoer, Postbus 109, 5120 AC Rijen.
Per e-mail:
Mail ons een kopie van uw machtiging naar: RTC-ziekenvervoer@dvg.nl

Call Now ButtonBestel Direct!